STATION BREDA IN 360

STATION BREDA IN 360°

geplaatst in: Design, Photography, Work | 0

Op donderdag 8 september werd het nieuwe NS-station in Breda op feestelijke wijze geopend. Het nieuwe station biedt een comfortabele combinatie van reizen, wonen, werken en winkelen. Advies- en ingenieursbureaus Royal HaskoningDHV en Movares hebben dit samen in tien jaar tijd gerealiseerd. In samenwerking met fotograaf David Verwer van In The Circle maakte ik een mooi geschenk voor de mensen die zich hebben ingezet voor de realisatie van dit future proof vervoersknooppunt.

Met behulp van een 360°-camera werd het nieuwe station vanuit alle hoeken gefotografeerd. De 360°-foto’s werden op artistieke wijze uitgesneden op ronde ansichtkaarten met op de achterzijde een QR-code. Met behulp van een QR-code reader op je smartphone kun je deze code scannen om dezelfde foto in zijn totaliteit op je telefoon te bekijken. Door je smartphone vervolgens in de speciaal ontworpen VR-viewer te plaatsen, kun je de foto’s ook in Virtual Reality ervaren.

Vanuit de gedachte dat het nieuwe station in Breda met dit geschenk van alle kanten en een nieuw perspectief te bekijken is, heb ik de ansichtkaarten en bijbehorende VR-viewer volgens ditzelfde principe vormgegeven. Op de voorzijde prijkt een tekening van het station dat is teruggebracht tot twee vlakken van wit en grijs. Hetzelfde spel van vlakken en kanten loopt door op de zijkanten van de viewer en ansichtkaarten.

Ervaar hier het nieuwe station Breda in 360°

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *