ARVE Error: need id and provider

7SENSES CHALLENGES

geplaatst in: Video, Work | 0

In samenwerking met 7Senses maakten we een serie van drie video’s voor de crowdfunding van hun ‘challenges’ om de wereld een beetje beter te maken.

7Senses past ‘participatory action research’ toe om wereldwijd verschillende problemen aan te pakken. Samen met de lokale bevolking onderzoeken zij bijvoorbeeld hoe het komt dat in de sloppenwijken van Kaapstad veel kinderen niet naar school gaan. Uit dit onderzoek blijkt dat tandbederf en kiespijn een grote oorzaak is. Om die reden zet 7Senses zich in voor een mondhygiëneprogramma voor kinderen, waar anderen misschien geld inzamelen om een school te bouwen. Zo werken zij niet aan symptoombestrijding, maar bouwen effectief aan betere leefomstandigheden voor de mensen die het echt nodig hebben.

Wij dachten mee over de inhoud van de video’s en interviewden de directeur van de Triodos Foundation over zijn motivatie dit initiatief te steunen. Vervolgens lieten we de initiators van de challenges hun boodschap inspreken om aandacht te vragen voor deze mooie projecten. Uiteraard kunnen deze projecten nog wel de nodige steun gebruiken. Klik hieronder voor de drie lopende challenges op de website van de 1% Club.

Healthy Teeth Challenge

Maternal Health Challenge

Women Empowerment Challenge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *