Wist je dat het gebruik van video het afgelopen jaar met 17% is gestegen? Gemiddeld kijken we anderhalf uur online video per dag. 95% van de consumenten kijkt graag een video om meer over een product of dienst te weten te komen. Ze zijn ook eerder geneigd een product te kopen als ze dit aangeprezen zien in een video. Niet zo vreemd dus dat 81% van alle bedrijven al videoproductie toepast in hun marketingstrategie. Ben jij al in beeld? Ik denk graag met je mee om jouw product, boodschap of dienst helder in beeld te krijgen.

Een mix van professionele videoproductie en goede audio

Een professionele video heeft niet alleen mooi beeld, maar zeker ook goed geluid. Er wordt wel eens gezegd “een goede video is 49% beeld en 51% geluid”. Een video die net te donker of te licht is, wordt vaak prima getolereerd. Een gele waas of iets te veel ruis is geen probleem. Is het beeld nèt niet in focus, dan zien de meesten dat ook wel door de vingers. Maar een video met slecht geluid wordt vaak direct weggeklikt. Waarom? Omdat audio een enorme invloed heeft op de manier waarop je video ervaren wordt.

Professionele video laten maken

Bij sommige video’s merk je dat men niet voldoende rekening heeft gehouden met de audio. Iemand heeft iets heel gaafs te melden, maar de video is buiten opgenomen. De presentator wordt overstemd door verkeer of wind en de boodschap verwaait. Slecht geluid leidt dus enorm af van de beleving van een video. Dyve Media besteedt niet alleen de grootste zorg aan de video, maar zeker ook aan de audio. Lees hier meer over het onderzoek naar het belang van goede audio.

Van script tot videoproductie

Heb je voor jezelf al helder wat jouw verhaal is? Helemaal top! Heb je wel een idee, maar worstel je nog met de opbouw van je pitch? Dan stel ik samen met jou het script op. Een beetje nerveus voor zo’n grote lens in je snufferd? Geen probleem; we maken er een leuke ervaring van. Dus wacht niet langer en kom bij Dyve Media je professionele video laten maken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van mensen die jou voor gingen.

Hij is to-the-point en vertaalde snel mijn urenlange verhaal naar de korte boodschap voor de video. Hij wist mensen gerust te stellen en monteerde vervolgens de video naar volle tevredenheid.

Sella van de Griend, directeur Happy Kids basisschool

Ja, ik wil ook graag een mooie video laten maken

NEEM CONTACT OP
Videoproductie

Informatie video laten maken

Videoproductie voor de gemeente Utrecht over de wijk West. Ik ging met hen in gesprek over de inhoud en de vorm van de video en bracht de boodschap vervolgens duidelijk in beeld. Ik maakte video- en audio-opnames van onder andere spelende kinderen, de industriegebieden, verkeerssituaties en het park. Dit was voor mij een nieuwe ervaring omdat ik voor dit project zelf de voice-over insprak. De opdrachtgever en ik waren hierover zo enthousiast, dat ik dit graag vaker wil toepassen in mijn videoproductie.

Concertregistratie laten maken

Registratie van het eindexamenconcert van Berit Arzoni die een ode aan Adele bracht. Hier komen twee van mijn grote passies samen; fotografie / videoproductie en muziek. Met twee 4K camera’s maakten we een prachtige concertregistratie die de sfeer van de avond perfect weergeeft. Dankzij een directe connectie vanuit het mengpaneel, kon ik de hoogst mogelijke geluidskwaliteit garanderen. Ik mixte het geluid uit het mengpaneel met geluid uit de zaal. Gecombineerd met mijn montage van de haarscherpe beelden van beide camera’s, ontstond een eersterangs concertbeleving.

Wil jij ook een concert of optreden laten opnemen? Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.

Moesmeisje Moestip: Vlog

Moesmeisje geeft je handige tips voor in jouw mini-moestuin. We maken deze uitgebreide videoserie om te laten zien dat je op een klein lapje grond toch nog behoorlijk wat groenten kunt verbouwen. Je leert hoe je zelf wortels, aardappelen, knoflook en andere groenten kunt telen. We nemen de verschillende stadia van de groei op. Na de oogst, nemen we een voice-over op en monteren we het geheel in een korte informatieve video.

Crowdfundingvideo laten maken

Voor het Virtual Realityproject, ‘Utrecht In The Circle’ produceerde ik een crowdfundingvideo. Deze video hielp mee aan de realisatie van het project.

Om het project te promoten, gingen we een paar maanden later de straat op om mensen hun reactie te vragen op Utrecht in Virtual Reality. Ook die video (hieronder) heb ik opgenomen en gemonteerd en tevens vertaald naar het Engels en ondertiteld. De video werd bijvoorbeeld afgespeeld bij boekhandel Sjofar. Wil jij ook een crowdfundingvideo laten maken? Neem dan nu vrijblijvend contact op.

Interview op video laten maken

Onder de noemer DreamLaB maken wij de Dream Talk Show, een serie interviews met ondernemers die hun ondernemen vanuit hun hart en zo het leven gecreëerd hebben dat het beste bij hen past. Als je doet wat jou gelukkig maakt, dan ben je daar vaak ook heel goed in. Iets waar ik zelf naar streef met het maken van mooie video’s als deze. We namen het interview van anderhalf uur op met drie camera’s, LED-lampen en draadloze microfoons. Het beeld- en geluidsmateriaal heb ik samengevoegd en gemonteerd tot vier losse video’s van ongeveer een kwartier. Kleurcorrectie en grafische vormgeving van het logo en andere beeldelementen zijn ook van mijn hand.

Video is de toekomst

Om innovatieve technologie dichter bij de ‘gewone mens’ te brengen, is het Permanent Future Lab opgezet. Robots, drones, 3D-printers en andere moderne snufjes zijn hier gratis toegankelijk voor jong en oud om ermee te spelen en mensen uit te dagen nieuwe mogelijkheden te ontdekken. De slogan die ik bedacht was Play, Discover, Innovate. Ook onderstaande huisstijl is door mij ontworpen. De huisstijl heb ik doorgetrokken naar de video’s die ik samen met het Permanent Future Lab maakte. Mijn nerd-hart gaat sneller kloppen bij het zien van alle technologische speeltjes die voorbij komen. Naast dat ik de camera bedien en zorg voor een heldere geluidsopname, is ook het monteren van iedere video telkens een feest.

Samen met Samir Lahiri, één van de initiatiefnemers van het Permanent Future Lab in Utrecht, gingen we bijvoorbeeld op pad naar Amsterdam voor de Permanent Betadag. Drones, VR en “life hacking”, de toekomst is al begonnen.

Ik schakel Thomas regelmatig in voor mijn eigen bedrijf. Zo maakt hij al enige tijd geweldige korte video’s voor mijn project over moestuinieren. Hij blijft altijd geduldig en geeft goede aanwijzigingen. Mijn cameravrees is daardoor compleet verdwenen!

Kim Nelissen, tekstschrijver
NEEM METEEN CONTACT OP

Waarom een video laten maken