Ook jouw doelgroep is steeds meer gericht op videocontent om snel aan informatie te komen. Wist je bijvoorbeeld dat het gebruik van video het afgelopen jaar met 17% is gestegen? Gemiddeld kijken we anderhalf uur online video per dag. 95% van de consumenten kijkt graag een video om meer over een product of dienst te weten te komen en ze zijn eerder geneigd een product te kopen als ze dit aangeprezen zien in een video. Niet zo vreemd dus dat 81% van alle bedrijven al gebruik maakt van videoproductie als marketing. Ben jij al in beeld?

Ik denk graag met je mee om jouw product, boodschap of dienst helder in beeld te krijgen. Uiteraard is futureproof 4K resolutie ook mogelijk!

Een mix van professionele video en goede audio

Een professionele video heeft niet alleen mooi beeld, maar zeker ook goed geluid. Er wordt wel eens gezegd “een goede video is 49% beeld en 51% geluid”. Een video die net te donker of te licht is, wordt vaak prima getolereerd. Een gele waas of iets te veel ruis is geen probleem. Is het beeld nèt niet in focus, dan zien de meesten dat ook wel door de vingers. Maar een video met slecht geluid wordt vaak direct weggeklikt. Waarom? Omdat audio een enorme invloed heeft op de manier waarop je video ervaren wordt.

Op YouTube vind je beroemde muziekvideo’s waar men de muziek verwijderd heeft en deze vervangen heeft door zogenaamd foley geluid; voetstappen van danspasjes, verkeer, etc. Het resultaat is hilarisch, maar waarschijnlijk niet wat de makers van de oorspronkelijke video bedoeld hebben.

Professionele video laten maken

Bij sommige video’s merk je dat men niet voldoende rekening heeft gehouden met de audio. Iemand vertelt een belangrijk verhaal, maar wordt overstemd door een waterval. Iemand wil jou iets heel gaafs leren, maar de video is buiten opgenomen en het geluid verwaait. Slecht geluid leidt dus enorm af van de beleving van een video. Daarom is het geheim van een goede video ook wel goed geluid. Dyve Media besteedt niet alleen de grootste zorg aan de video, maar zeker ook aan de audio. Lees hier meer over het onderzoek naar het belang van goede audio.

Heb je voor jezelf al helder wat jouw verhaal is? Helemaal top! Heb je wel een idee, maar worstel je nog met de opbouw van je pitch? Dan stellen we samen met jou het script op. Een beetje nerveus voor zo’n grote lens in je snufferd? Geen probleem; we maken er een leuke ervaring van. Dus wacht niet langer en kom bij Dyve Media je professionele video laten maken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van mensen die jou voor gingen.

“Hij is to-the-point en vertaalde snel mijn urenlange verhaal naar de korte boodschap voor de video. Hij wist mensen gerust te stellen en monteerde vervolgens de video naar volle tevredenheid.”

Sella van de Griend, directeur Happy Kids basisschool

Concertregistratie laten maken

Registratie van het eindexamenconcert van Berit Arzoni die een ode aan Adele bracht. Hier komen twee van mijn grote passies samen; fotografie / videoproductie en muziek. Met twee 4K camera’s maakten we een prachtige concertregistratie die de sfeer van de avond perfect weergeeft. Dankzij een directe connectie vanuit het mengpaneel, kon ik de hoogst mogelijke geluidskwaliteit garanderen. Ik mixte het geluid uit het mengpaneel met geluid uit de zaal. Gecombineerd met mijn montage van de haarscherpe beelden van beide camera’s, ontstond een eersterangs concertbeleving.

Wil jij ook een concert of optreden laten opnemen? Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.

Moesmeisje Moestip: Vlog

Moesmeisje Kim Nelissen geeft je handige tips voor in jouw mini-moestuin. In de video hieronder legt ze uit hoe je op een natuurlijke manier omgaat met slakken in je tuin. We namen deze video op in Kim’s eigen moestuintje waar ze je kort en duidelijk uitlegt hoe je nematoden kunt inzetten om te ontslakken. We tonen het klaarmaken van het mengsel en het uitgieten over het lapje grond. Voor deze video namen we ook een voice-over op die Kim zelf insprak. Terwijl Kim het nematodenmengsel mixt, mix ik haar voice-over met de beelden die ik opnam. Deze video werd zeer goed ontvangen en leverde Kim een samenwerking op met Ecostyle.

Crowdfundingvideo laten maken

Heb jij altijd al eens bovenop de Domtoren willen staan, maar heb je hoogtevrees? Geen zin om al die treden te beklimmen? Dat hoeft nu ook niet meer! David Verwer fotografeerde prominente locaties in Utrecht. Dit deed hij met een 360°-camera en daarmee produceerde hij bijzondere ronde ansichtkaarten. De kaarten bevatten een QR-code die gescand kan worden met een smartphone. Hierdoor zijn de foto’s ook in Virtual Reality te bekijken middels de Virtual Reality-bril die ik mocht vormgeven. Voor dit project, ‘Utrecht In The Circle’ produceerde ik een crowdfundingvideo. Deze video hielp mee aan de realisatie van het project.

Naast de videoproductie, ontwierp ik ook het logo voor dit project in de kleuren rood en wit, de kleuren van de stad Utrecht. Dit logo stelt meteen ook een lensdop voor. Daarnaast maakte in een mooi baliedisplay waarin de ronde ansichtkaarten en Virtual Reality-brillen op de toonbank van vijf winkels in Utrecht verkocht werden.

Om het project te promoten, gingen we een paar maanden later de straat op om mensen hun reactie te vragen op Utrecht in Virtual Reality. Ook die video (hieronder) heb ik opgenomen en gemonteerd en tevens vertaald naar het Engels en ondertiteld. De video werd bijvoorbeeld afgespeeld bij boekhandel Sjofar. Wil jij ook een crowdfundingvideo laten maken? Neem dan nu vrijblijvend contact op.

Interview op video laten maken

Onder de noemer DreamLaB maken wij de Dream Talk Show, een serie interviews met ondernemers die hun ondernemen vanuit hun hart en zo het leven gecreëerd hebben dat het beste bij hen past. Als je doet wat jou gelukkig maakt, dan ben je daar vaak ook heel goed in. Iets waar ik zelf naar streef met het maken van mooie video’s als deze. We namen het interview van anderhalf uur op met drie camera’s, LED-lampen en draadloze microfoons. Het beeld- en geluidsmateriaal heb ik samengevoegd en gemonteerd tot vier losse video’s van ongeveer een kwartier. Kleurcorrectie en grafische vormgeving van het logo en andere beeldelementen zijn ook van mijn hand.

Video is de toekomst

Om innovatieve technologie dichter bij de ‘gewone mens’ te brengen, is het Permanent Future Lab opgezet. Robots, drones, 3D-printers en andere moderne snufjes zijn hier gratis toegankelijk voor jong en oud om ermee te spelen en mensen uit te dagen nieuwe mogelijkheden te ontdekken. De slogan die ik bedacht was Play, Discover, Innovate. Ook onderstaande huisstijl is door mij ontworpen. De huisstijl heb ik doorgetrokken naar de video’s die ik samen met het Permanent Future Lab maakte. Mijn nerd-hart gaat sneller kloppen bij het zien van alle technologische speeltjes die voorbij komen. Naast dat ik de camera bedien en zorg voor een heldere geluidsopname, is ook het monteren van iedere video telkens een feest.

Samen met Samir Lahiri, één van de initiatiefnemers van het Permanent Future Lab in Utrecht, gingen we bijvoorbeeld op pad naar Amsterdam voor de Permanent Betadag. Drones, VR en “life hacking”, de toekomst is al begonnen.

“Hij maakte kernachtige en beeldende films over mijn fotografie, producties waar ik erg tevreden over ben!”

David Verwer, fotograaf

Neem contact op