Jij hebt een geniaal idee. Je gaat de wereld veroveren. Nee, jij gaat de wereld veranderen! Jouw idee is een gat in de markt. Je hebt een prachtig plan, maar hoe ga je dit uitvoeren? Waar haal je het geld vandaan? Een crowdfunding video is de ideale manier om te zorgen dat mensen met je meedoen.

Video is een ontzettend krachtig medium. De combinatie van (bewegend) beeld met audio maakt dat je ontzettend veel kunt vertellen in een korte periode. Zo is de gemiddelde commercial op televisie hooguit 30 seconden in lengte. Toch weten ze je (onbewust) aan te zetten tot het kopen van hun producten of diensten. Met zorgvuldig geselecteerde muziek, mooie beelden en een overtuigend verhaal weten ze jou over te halen. Je kunt je crowdfunding campagne op dezelfde manier bekijken.

Volgens Kickstarter behaalt 33 procent van de campagnes zonder video hun doel. Dit stijgt naar 66 procent voor campagnes mét een crowdfunding video. Ook Indiegogo meldt dat crowdfunding campagnes met een duidelijke video tot wel 114 procent méér donaties genereren dan campagnes zonder video.

Je publiek onthoudt ook veel beter wat jij te vertellen hebt als je dit met video doet. Wist je dat 95 procent van je boodschap blijft hangen. Ter vergelijking; met alleen tekst is dit slechts 10 procent.
Een goede video wordt ook snel gedeeld door jouw publiek. Tot wel 1200 procent meer dan tekst en links samen! Zo bereik je nóg meer mensen.

Crowdfunding Video Laten Maken

Meer donaties? Kom bij Dyve Media je crowdfunding video laten maken

Je hebt een mooie crowdfunding campagne en je wilt natuurlijk je doel behalen. Je wilt dat mensen mee gaan doen! Maar jouw doelgroep wil ook iets; weten waarom ze hun portemonnee moeten trekken.

Welk probleem ga jij aanpakken en hoe? Welke middelen ga je hiervoor inzetten en hoe ga je te werk? Wat levert deze inspanning op en hoe toets je of je doel bereikt is? Wat heeft jouw publiek hieraan? Een goede crowdfunding video kan al deze vragen in korte tijd beantwoorden. Heb je nog niet eerder voor de camera gestaan en vind je het allemaal een beetje spannend? No worries, ik stel de juiste vragen om antwoorden te krijgen op belangrijke vragen en stel jou als initiatiefnemer op je gemak, zodat jij zelfverzekerd je verhaal kunnen doen. Als je wilt weten waar je aan moet denken bij het maken van een goede pitch, kijk dan hier voor mijn stappenplan ‘Crowdfunding Video Script Maken’.

Alle elementen die we opnemen monteer ik tot een krachtige video die de juiste informatie geeft en de betrokkenheid vergroot. Dit zorgt voor meer donaties en zo wordt ook jouw crowdfunding campagne een groot succes, zoals bijvoorbeeld een van de video’s van 7Senses hieronder.

Wat ik heel prettig vind is dat Thomas er altijd voor zorgt dat degene die voor de camera staat zich heel erg op z’n gemak voelt.

Madelon Eelderink,  7Senses

Ja, ik wil ook van mijn crowdfunding campagne een succes maken!

NEEM METEEN CONTACT OP

Waarom een crowdfunding video laten maken