Dus je gaat een crowdfunding campagne starten? Goed idee! Wist je dat crowdfunding campagnes veel beter scoren als de initiators een crowdfunding video laten maken? Volgens Kickstarter behaalt 33 procent van de campagnes zonder video hun doel. Dit stijgt naar 66 procent voor campagnes mét een crowdfunding video. Ook Indiegogo meldt dat crowdfunding campagnes met een duidelijke video tot wel 114 procent méér donaties genereren dan campagnes zonder video.

Meer donaties? Kom bij Dyve Media je crowdfunding video laten maken

Je hebt een mooie crowdfunding campagne en je wilt natuurlijk je doel behalen. Je wilt donaties! Maar jouw doelgroep wil ook iets; weten waarom ze hun portemonnee moeten trekken. Welk probleem ga jij aanpakken en hoe? Welke middelen ga je hiervoor inzetten en hoe ga je te werk? Wat levert jouw inspanning op en hoe toets je of je doel bereikt is? Wat heeft jouw publiek hieraan? In een video kun je deze vragen in korte tijd allemaal beantwoorden. Je kunt je verhaal ondersteunen met foto’s en bewegende beelden en hiermee inspelen op het gevoel van jouw publiek. Dit kan bijvoorbeeld met passende muziek, zoals in het voorbeeld van 7Senses hieronder.

7Senses crowdfunding video’s

Stichting 7Senses past actieonderzoek toe om maatschappelijke problemen in ontwikkelingslanden aan te pakken. In Zuid-Afrika bijvoorbeeld zijn veel vaders niet of nauwelijks betrokken bij het leven van hun kinderen, terwijl zij zelf juist aangeven dit graag anders te zien. Om dit aan te pakken, gaan deelnemers van zogeheten challenges in gesprek met de mensen op locatie om hen zelf met oplossingen te laten komen. Dyve Media maakt dan een crowdfunding video om zo’n challenge te kunnen bekostigen.

We stellen de juiste vragen om antwoorden te krijgen op belangrijke vragen die je als kijker hebt en stellen de initiatiefnemers op hun gemak, zodat ze zelfverzekerd hun verhaal kunnen doen. Dit verhaal ondersteunen we met ons interview met de directeur van de Triodos Foundation die uitlegt waarom hij de challenges steunt. Ook geven we het woord aan de oprichter van 7Senses om het verhaal te onderbouwen. Deze elementen monteren we tot krachtige video’s die informatie geven, de betrokkenheid vergroten en zorgen voor meer donaties.

Wil je weten hoe video ook jouw crowdfunding campagne tot een succes kan maken? Neem dan nu contact op.

“Wat ik heel prettig vind is dat Thomas er altijd voor zorgt dat degene die voor de camera staat zich heel erg op z’n gemak voelt.”

Madelon Eelderink, stichting 7Senses

Vraag offerte aan

Waarom een crowdfunding video laten maken

    • Je speelt in op het gevoel van jouw publiek
    • De kans op donaties is 80 procent hoger als je je doel uitlegt in een crowdfunding video
  • Een korte en krachtige crowdfunding video wordt vaker gedeeld via social media. Tot wel 1200 procent meer dan tekst en links gecombineerd