VIRTUAL REALITY MET ‘IN THE CIRCLE’

geplaatst in: Design, Landscapes, Photography, Technology, Work | 0

In The Circle

Fotograaf David Verwer uit Utrecht maakte met een speciale camera 360°-foto’s van de mooiste locaties in de stad Utrecht. Deze foto’s kun je middels een speciale bril gemakkelijk bekijken in Virtual Reality. Het is alsof je zelf middenin de foto staat en dat gewoon met je eigen smartphone.

Hoe het werkt? De camera waarmee David fotografeert heeft twee lenzen, één aan de voorkant en één aan de achterkant. Deze lenzen maken elk tegelijkertijd een foto van 180°. De camera plakt deze beelden vervolgens zelf aan elkaar en zo ontstaat een bolvormige foto van de gehele omgeving van de camera; voor, achter, boven en onder. Je ziet alles in één oogopslag.

Een bolvormige foto bekijk je natuurlijk niet op een ouderwetse manier, hier zijn andere methoden voor. David had het idee zijn mooiste foto’s op een creatieve manier uit te snijden en hiervan ronde ansichtkaarten te laten drukken. Hierdoor is niet alleen het beeld heel vernieuwend, maar zeker ook de vorm van de ansichtkaarten die doorgaans natuurlijk rechthoekig of vierkant zijn.

Op de achterzijde van de ansichtkaarten die inmiddels in verschillende winkels in Utrecht verkrijgbaar zijn, staat een zogenaamde QR-code. Deze code kun je scannen met je smartphone en deze leidt je vervolgens naar een online versie van dezelfde foto. Door je smartphone daarna in een Virtual Reality-bril te plaatsen, sta je ineens op exact dezelfde plek waar David de foto maakte en kun je de foto ervaren alsof je er zelf bent. Je kunt je hoofd bewegen, achter je kijken, omhoog en naar beneden en ieder detail op je gemak bekijken.

Om dit project van de grond te krijgen, maakten we een succesvolle crowdfundingvideo. Hierna kon de productie van de ansichtkaarten, Virtual Reality-brillen en het promotiemateriaal beginnen. Het logo is letterlijk het woord Utrecht in een cirkel. De pijlen geven aan dat je rond kunt kijken en het logo heeft in zijn totaliteit overeenkomsten met een lensdop. De kleuren rood en wit komen uit het wapen van Utrecht.

Kijk voor meer informatie over ‘In The Circle’ op de officiële website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *